آژانس آب و هوای ایران

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا
آژانس آب و هوای ایران

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

گرمای هوا در راه هست؛ گرمای شدید هوا در غرب خاورمیانه و نواحی از جنوب غرب و غرب ایران


بر اساس خروجی اسمبل مدل برآیند (MCGE) مشتمل بر مدل های ECMWF/ JMA/ NCEP/ UKMO، به نظر می رسد الگوهای گرمایشی (دماهای بالا حدی اقلیمی) طی روزهای آینده بر روی غرب منطقه خاورمیانه تسلط خواهد یافت. این شرایط به دنبال جابجایی مداری - غربسوی کمربند پر ارتفاع جنب حاره و تغییر در راستای محور آن در لایه تراز 500 هکتوپاسکال و تقویت نسبی کمفشار فصلی بر روی این مناطق اتفاق خواهد افتاد.


این گرمایش فرین (حدی) بر روی کشورهایی واقع در غرب خاورمیانه شامل عراق، نواحی از شمال عربستان، شرق مدیترانه و حتی مناطقی از کشور ترکیه پدیده محسوس آب و هوایی طی روزهای آینده خواهد بود. این شرایط گرمایش شدید هوا بر روی حاشیه دریا خلیج فارس، جنوب غرب ایران شامل استان های خوزستان و ایلام، نواحی از غرب و شمال غرب کشور موجب خواهد شد که طی روزهای آینده دماهای فوق العاده گرمی از ایستگاه های این مناطق مخابره شود.


به نظر می رسد با توجه به بلاک شدید پشته پر ارتفاع جنب حاره بر روی غرب خاورمیانه و نحوه رفتار محور آن شرایط گرمایش هوا طی روزهای آینده بر روی این منطقه تداوم داشته باشد.



در آنسوی، بر روی نواحی شرقی کشور پدیده غالب طی سه روز آینده وزش شدید باد می باشد که می تواند بر روی استان های واقع در حاشیه شرق و جنوب شرق کشور سبب خیزش گرد و خاک و حتی طوفان شن شود که منجر به کاهش کیفیت هوا و دید افقی نیز می گردد. در این بین استان های خراسان جنوبی، کرمان، جنوب شرق استان یزد و پای ثابت این شرایط آب و هوایی استان سیستان و بلوچستان قرار خواهد داشت. همچنین با خروج هسته اصلی مرکز نزول پرفشار جنب حاره ای از مناطق شرق و جنوب شرق که طی هفته های اخیر دماهای بالایی از این مناطق به ثبت رسیده بود و موجبات شرایط آب و هوایی بسیار گرمی را ایجاد نمود، شکست نسبی گرمای هوا در مناطق شرق و شمال شرقی کشور را دور از انتظار نخواهیم داشت.



مدل های ما نشان می دهد که توده آب و هوایی موسمی شبه قاره هند طی 7 روز آینده روند تقویت و پیشروی به سمت شمال و شمال غرب خواهد داشت، این وضعیت موجب رخداد بارش های نسبتا سنگینی طی دو الی چهار روز آینده بر روی کشور پاکستان خواهد شد که به نظر می رسد تقویت بارندگی ها به سمت نواحی از جنوب پاکستان، دریا عرب و عمان نیز کشیده شود.


طی این مدت با استقرار یک جریان گردش سیکلونی حاره بر روی آب های دریا عرب، وقوع بارش های همرفتی بر روی نواحی از جنوب استان سیستان و بلوچستان ناشی از ترکش های توده هوای موسمی در غالب انتقال رطوبت از دریا به خشکی، انتظار کاملا بجایی خواهد بود.


نظرات 3 + ارسال نظر
امیر سه‌شنبه 6 تیر 1396 ساعت 16:03

سلام

مقاله یى بسیار مهم در رابطه با تاثیر شاخصهاى پیوند از دور بر یکدیگر و بر بارش و دماى ایران

http://teleclimate.m.webs.com/site/mobile?dm_path=%2F&fw_sig_partner=webs&fw_sig_site=115278988&fw_sig_access_token=ee844190d6c71bb834c870d8c26d21d16a6aedf2&fw_sig_permission_level=0&fw_sig=b43ad849d67ef3d9225b7d1a3dd3ef24&fw_sig_social=1&fw_sig_permissions=none&fw_sig_api_key=522b0eedffc137c934fc7268582d53a1&fw_sig_premium=0&fw_sig_locale=en-US&fw_sig_tier=0&fw_sig_session_key=f0ad3f8aae77adbc1e1ed9b205f967c026d337f7b09fcf91f9d3fba9792939e0-115278988&fw_sig_time=1498168722681&fw_sig_is_admin=0&fw_sig_url=http://teleclimate.webs.com/&fb_sig_network=fw#0301

با سلام

بسیار بسیار عالی و جالب هست

محمد سه‌شنبه 6 تیر 1396 ساعت 09:22

سلام خدمت شما و وعرض تبریک عیدسعید فطر
استاد ایا این مونسون هند تاثیراتی بر بارش های پاییز و زمستان جنوب شرق کشور خواهد داشت و ایا تازمانی که این مانسون فعالیت می کند در این مناطق بارش های مناطق جنوب شرق به تاخیر می اندازه اگر توصیح‌بدهید متشکر می شوم

با سلام و عرض تبریک عید فطر

بررسی محقق های نشون میدن یک رابطه معکوس بین وضعیت بارش های موسمی جنوب شرق در طی تابستان با آغازگری (Onset) بارش های پاییزه برقرار هست بطوری که طی سال هایی که موسمی هند دارای بارش های قوی تر از نرمال و به مدت طولانی تری در منطقه فعال هست به واسطه تسلط طولانی تر پر ارتفاع جنب حاره بر روی فلات ایران و به دنبال آن بالاسویی جت جنب حاره بر روی منطقه توده هوای حلقه بادهای غربی با تاخیر بیشتری به منطقه وارد شده و در نتیجه تاخیر در بارش ها را خواهیم داشت که معمولا در شرایط بروز لانینا این وضعیت بیشتر دیده می شه.

محمد سه‌شنبه 6 تیر 1396 ساعت 09:21

سلام خدمت شما و وعرض تبریک عیدسعید فطر
استاد ایا این مونسون هند تاثیراتی بر بارش های پاییز و زمستان جنوب شرق کشور خواهد داشت و ایا تازمانی که این مانسون فعالیت می کند در این مناطق بارش های مناطق جنوب شرق به تاخیر می اندازه اگر توصیح‌بدهید متشکر می شوم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد