آژانس آب و هوای ایران

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا
آژانس آب و هوای ایران

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

گرمای هوا ادامه می یابد؛ گذر امواج ناپایدار بهمراه جریانات جنوبی رگبار بهاری و هوا خنک موقتی را به ارمغان می آورد


 

متوسط دما هوا طی 7 و احتمالا تا 14 روز آینده در بیشتر مناطق کشور گرمتر از حالت عادی این موقع سال باقی خواهد ماند. 


با توجه به الگوی نقشه های هواشناسی با حاکمیت الگوی سیکلونی بر روی دریا سیاه ناشی فرود موج بلند اروپا در عرض های بالاتر  و همچنین تقویت جریانات جنوبی بر روی سطح کشور، سبب تداوم شرایط آب و هوای گرمتر از حد نرمال بر روی بسیاری از مناطق کشور طی هفته آینده خواهد شد که این وضعیت می تواند حتی تا هفته پایانی اردیبهشت ماه نیز به درازا کشیده و بدین ترتیب شمه ای از هوای گرم تابستانی را بر روی مناطق کشور ایجاد نماید.

طی هفته پیشرو با عبور امواجی که ناشی از فعالیت سیکلونی بر روی دریا سیاه می باشد، شمال غرب، میانه غربی، ارتفاعات رشته کوه البرز و ارتفاعات جنوبی کشور متمرکز خواهد بود. 


الگو ترسیم شده توسط مدل آب و هوایی CFSv2  به وضوح الگوی کم ارتفاع فرود بلند بر روی اروپا را نشان می دهد که به سبب تضعیف ورتکس قطبی بر روی شمالگان و لغزش آن را بر روی اروپا ایجاد شده است (AO منفی) این ساختار به دلیل تسلط پشته پر ارتفاع ناشی از توده هوای پرفشار بلاکینگ بر روی گرینلند (تا ایسلند) که با ریزش هوا سرد طی پدیده فرارفت شمالی موجب تشدید واگرایی لایه فوقانی جو و در نتیجه تقویت زبانه های توده هوای کمفشار بر روی اروپا همراست (NAO منفی) در نقطه مقابل بر روی آسیا الگوی آب و هوای پرفشار/پرارتفاع توام با پدیداری آب و هوا گرم را رقم می زند.

اتفاقی که در هفته چهارم اردیبهشت 98 به نظر می رسد رخ دهد (البته در صورت تداوم الگوهای فعلی) گرایش فاز مثبت شاخص NAO ست که ضمن تقویت پشته پرفشار جنب حاره ای آزور بر روی جنوبغرب اروپا و گسترش شمالسوی آن بر روی نیمه غربی قاره می باشد. در نتیجه این تغییرات الگوی وزش باد نصف النهاری بر روی نیمه شرقی اروپا در جهت جنوب تقویت و در غالب فرود بلندی ظاهر می گردد، شدت فشار زیاد جنب حاره بر روی سرتاسر شمال آفریقا و خاورمیانه تضعیف می گردد. حاکمیت الگوی سیکلونی در پی این تغییرات بر روی نیمه شرقی مدیترانه متمرکز شده و پشته القائی ناشی از فرود بلند اروپا همچنان بر روی آسیا حاکمیت خواهد داشت. 
 
 تغییرات در الگوهای جوی طی هفته چهارم اردیبهشت ماه موجب می گردد، که فراز و فرودهای چیره بادهای غربی بار دیگر بر روی عرض جنب حاره متمرکز گردد.


طی هفته پیشرو با عبور امواجی که ناشی از فعالیت سیکلونی بر روی  دریا سیاه می باشدبا همراهی جریانات جنوبی، شمال غرب، میانه غرب، دامنه های زاگرس، البرز، شمال شرق و ارتفاعات  کرمان شاهد رخداد بارندگی ها بشکل رگبار موقتی باران و وزش باد خواهیم بود. عمده بارندگی ها طی این هفته بر روی شمال غرب، میانه غربی، ارتفاعات رشته کوه البرز و ارتفاعات کرمان متمرکز خواهد بود. 

الگوی متوسط دما هوا طی 7 روز آینده در غالب مناطق کشور از جمله بخش های مرکزی، شمال، شمال شرق و بخش هایی از نواحی جنوبی نسبت به سایر مناطق کشور از شدت بیشتری بیهنجاری گرمایش هوا نسبت به نرمال برخوردار خواهند بود. این در حالی ست که در نواحی غربی کشور میزان بیهنجاری متوسط دما هوا در میزان کمتری بوده که حتی در نواحی از جنوب غرب کشور (حوزه خلیج فارس) و شمال غرب کشور متوسط دما هوا متمایل به خنکتر از نرمال بلند مدت را نشان می دهد.

به نظر می رسد در هفته پایانی اردیبهشت ماه 98 نیز بر روی بیشتر مناطق کشور متوسط دما هوا گرمتر از نرمال بلند مدت باشد که این بی هنجاری گرمایی بر روی نیمه شرقی کشور بارزتر باشد.


نظرات 2 + ارسال نظر
امین شنبه 14 اردیبهشت 1398 ساعت 10:31

سلام.آیا خرداد ۹۸ سردتر از نرمال خواهد بود و خرداد سرد و پر بارشی در شمالغرب خواهیم داشت؟؟؟؟چرا جواب سوالات رو نمیدین

مرتضی شنبه 14 اردیبهشت 1398 ساعت 09:19

سلام خسته نباشید جناب شهبازی،ایا احتمال داره در هفته اول و دوم خرداد بارش های خوبی در شمال شرق همانند ماه قبل داشته باشیم؟

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد