آژانس آب و هوای ایران

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا
آژانس آب و هوای ایران

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

تداوم هوای گرم در الگوی نقشه های هواشناسی هفته دوم دیماه 98


الگوی نقشه های هواشناسی نشان می دهد که طی هفته دوم دیماه 98 با استقرار فرود کم ارتفاع بر روی شرق دریا مدیترانه امواج ناپایدار آن به سمت کشور گسیل شده و سبب وقوع بارندگی ها در بخش های مختلف کشور خواهد شد. میانگین جریانات غرب تا جنوب غربی در لایه میانی جو به همراه گسترش زبانه های توده هوای کمفشار سطحی سبب خواهد شد معدل میانگین دما هوا هفتگی در سطح کشور گرمتر از حالت عادی این موقع از سال باقی بماند و همچنان دیماه گرم تداوم داشته باشد.

خروجی مدل های هواشناسی عبور امواجی از سامانه ناپایدار واقع بر روی دریا مدیترانه را از اواخر وقت روز دوشنبه از بخش های شمالی کشور نشان می دهد این امواج که از دوشنبه شب از شمال غرب وارد کشور می شود طی روز سه شنبه از مناطق شمالی کشور عبور کرده و سبب رخداد بارندگی هایی بر روی این مناطق خواهد شد سپس با حرکت به سمت شرق به عرض های پایین تر نیز گسترش می یابد. 

الگوی بارندگی موج مذکور بطور کل بارندگی ها را بر روی بخش های شمالی کشور نشان می دهد. بنابر این از اواخر وقت روز دوشنبه و طی روز سه شنبه بر روی شمال غرب، استان های مرتبط با البرز جنوبی، سواحل شمالی کشور و سپس از اواخر وقت روز سه شنبه برای مناطقی از شمال شرق وقوع بارندگی پراکنده و در ارتفاعات بارش برف رو خواهیم داشت. وقوع بارندگی های پراکنده طی روز چهارشنبه بر روی ارتفاعات البرز، سواحل شمالی، بخش هایی از شرق و شمال غرب و زاگرس مرکزی دور از انتظار نمی باشد. 

با توجه به آنکه طی سه روز آینده در غالب مناطق کشور کاهش نسبی دما تداوم خواهد داشت، بنابر این بارندگی ها طی روز های سه شنبه و چهارشنبه بر روی شمال غرب و غرب، استان های حاشیه البرز جنوبی، شمال شرق و ارتفاعات شرق کشور به شکل برف نمایان می گردد که در جاده های کوهستانی و برفگیر می تواند سبب کندی یا اختلال در تردد شود. 

الگوی نقشه های هواشناسی نشان می دهد از اواخر وقت روز دوشنبه 9 دی ماه با نفوذ جریانات ناپایدار به جو منطقه البرز مرکزی از سمت نواحی غربی و جنوبی این منطقه بر میزان ابرناکی آسمان افزوده شده و سبب رخداد بارندگی های پراکنده ای طی روز سه شنبه در مناطق استان های تهران و البرز خواهد شد، بارندگی ها بر روی نواحی مرتفع به شکل برف خواهد بود که می تواند سبب اختلال یا کندی در تردد جاده های کوهستانی این دو استان شود، همچنین طی روز چهارشنبه بارندگی های پراکنده ای در ارتفاعات البرز و همچنین منطقه فیروزکوه در شرق استان تهران انتظار می رود. به لحاظ دمایی تا روز چهارشنبه به طور کلی از میزان دما هوا در منطقه البرز مرکزی بطور نسبی کاسته شده لذا بر میزان برودت هوا نسبتاً افزوده می گردد. 


طی نیمه دوم هفته با ریزش های مداوم از عرض های جغرافیایی بالا بر روی روسیه غربی، فرود متوالی موج های کم ارتفاع بر روی غرب آسیا خواهیم داشت، در همین اثنا با تقویت فاز مثبت شاخص NAO پشته پرارتفاع آزور بر روی اروپا ضمن تقویت به عرض های بالاتر گسترش می یابد که نتیجه آن حاکم شدن هوای گرم و خشک در مرکز اروپا می باشد. واچرخندی توده هوای پرفشار بر روی اروپا به عمیق تر شدن ناوه کم ارتفاع بر روی جنوب غرب آسیا (خاورمیانه) کمک می نماید. این ناوه کم ارتفاع با حرکت پادساعتگرد خود امواج ناپایدار قوی را از اواخر هفته و طی هفته آینده به سمت کشور ارسال می نماید:

در خصوص نحوه اثر و مناطق تحت تاثیر در بخش های بعدی صحبت خواهد شد.

نظرات 3 + ارسال نظر
امین دوشنبه 9 دی 1398 ساعت 23:43

سلام.هفته بعد مثل اینکه موج بسیار سرد و برفی از سمت غرب و شمالغرب وارد خواهد شد و یک سرمای زمستانی اصیل در مناطق مختلف کشور خواهیم داشت؟؟؟؟

Bahman دوشنبه 9 دی 1398 ساعت 16:49

سلام مهرداد جان
در مورد بارش برف و پرفشار سیبری بر روی سواحل خزر هم توضیحی بده و آگاه کنید. همش سواحل خزر داره گرما و افزایش دما رو حس و تجربه میکنه. سلامتی زمستون اومده نه بهار و تابستون. اینطور که داره پیش میره باید انتظار طلوع بهار و تابستون بود تا زمستون.
پس کی باید هوا سرد بشه و برفی و پرفشار سیبری حاکمیت داشته باشه روی سواحل خزر؟
با تشکر

حسین دوشنبه 9 دی 1398 ساعت 01:06

ویدئو توی این پست درج شده است این مدل چیست ؟
{صورت پاسخ ناخواسته به عمومی از ایدی تلگرام @yazd33c بفرستید یا ایمیل}

با سلام

مدل ECM که به نام مرکز پیش بینی میان مدت آب و هوا منطقه اروپا شناخته می شود.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد