آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

هشدار: طوفان حاره ای «کیار» بر روی آب های غربی هند


بر اساس نقشه های هواشناسی طوفان حاره ای «کیار» با درجه 2 بر روی آب های غربی شبه قاره هند شکل گرفته است، طی 5 روز آینده با حرکت غربسو و البته کمی شمالی تر بر روی آب های گرم دریا عرب حرکت می نماید، که امکان ارتقاء طوفان در آب های مرکزی دریا عرب به درجه 3 تا 4 وجود داشته، ضمن ایجاد وزش بادهای تا 222 کیلومتر در ساعت بر روی دریا عرب سبب ریزش های فراوان و تلاطم آب های جنوبی خواهد شد.

با توجه به نقشه های دریایی با حرکت شرق سوی و پیشروی شمالی این طوفان بر روی مرکز دریا عرب، طی فردا اواسط وقت تدریجاً از سمت شرق و جنوب دریا عمان بر تلاطم دریا افروده می گردد که اوج اثرات این طوفان حاره ای بر روی دریا عمان طی روزهای 8-7 آبان 98 به صورت افزایش ارتفاع موج دریا تا 12 فوت دریایی (3.5) می باشد در نتیجه دریا در طی این روزها به طوفانی ترین حد خواهد رسید که باید کلیه فعالیت دریانوردی و تردد در دریا عمان و  آب های بین المللی عرب و شمال اقیانوس هند طی 5 روز آینده با توجه به شرایط طوفان تنظیم و احتیاط های لازم رعایت گردد.



شرایط اقیانوسی هند در بالا بودن پتانسیل وقوع طوفان های حاره ای شرایط آب و هوایی حاکم بر اقیانوس هند، همچون فاز بسیار قوی مثبت اقیانوس دو قطبی هند (IOD) و رکورد در دیرهنگامی رخداد فرآیند برگشت (عقب نشینی) موسمی تابستانه شبه هند (withdrawal)، احتمال تاخیر در شروع فصل موسمی 2020 /2019 استرالیا را افزایش می دهد. در مقایسه با میانگین الگوی اقلیمی، الگوی فعلی بادهای سیاره ای در سراسر اقیانوس هند نشان می دهد که فرآیند انتقال افزایش فعالیت های حاره ای از نیمکره شمالی به نیمکره جنوبی به طرز چشمگیری به تأخیر خواهد افتاد. 

یک سیگنال نوسانات (MJO) اخیراً بر فراتر اقیانوس غربی هند تقویت شده است، اما مدل های آب و هوایی با هم توافق خوبی دارند که این پالس به سرعت در هفته آینده تضعیف می شود. انتظار می رود، الگوهای باد و همرفت MJO با آبهای خنک و جریان شدید شرقی وابسته به IOD مثبت در شرق اقیانوس هند روبرو شود. پیش بینی می شود نوسان MJO پس از امضحلال سیگنال فعلی، یک یا دو هفته ضعیف یا غیرقابل تشخیص باشد.

نقش الگوی SST در تشکیل طوفان های حاره ای  بسیار حائز اهمیت می باشد. گرمایش آب های اقیانوس هند شمالی و دریا عرب به بالاتر از 26.5 درجه سلسیوس رسیده است که در غالب نواحی دریا عرب و شمال اقیانوس هند به 30-28 درجه سلسیوس نیز بالغ می گردد، نیروی محرکه لازم جهت ایجاد طوفان های حاره ای را فراهم می آورد.

نظرات 6 + ارسال نظر
امین یکشنبه 5 آبان 1398 ساعت 22:49

سلام.شما حرف های کاربران دیگه رو به دل نگیرین همین که وقت میذارین و به خاطر ما زود به زود پست میزارین درباره وضع دما و بارش آینده کلی ارزش داره برای من.من خیلی رازیم از سایت شما.این گلها تقریم به شما به عنوان تشکر

جواد یکشنبه 5 آبان 1398 ساعت 17:49

سلام
این طوفان تاثیری روی آب و هوای ایران هم داره؟

امین یکشنبه 5 آبان 1398 ساعت 14:20

سلام.آیا طوفانهای دریای عرب و طوفان حاره ای باعث تغییر پیشبینی فصلی و تغییر الگوهای دمایی و بلرشی در ماههای آینده میشه؟؟؟یعنی پیشبینی فصلی رو سختتر میکنه؟؟؟

محمود یکشنبه 5 آبان 1398 ساعت 13:03

در ضمن مطالب عالی دستتون درد نکنه واقعا زحمت میکشید من هرروز مطالب شمارو پیگیری میکنم تشکر

محمود یکشنبه 5 آبان 1398 ساعت 13:02

باسلام وخسته نباشید وتسلیت ایام اخر صفر به شما میخواستم بدونم ایا این طوفان بر سییتمهای اینده تاثیر میذاره وکلا تاثیر منفی داره این سیستم یا نه وسوال بعدی بارندگیهای شمال شرق از کی شروع میشه وسوال بعدی وضعیت پرفشار سیبری در ادامه فصل چگونه هستش مخصوصا برای شمال شرق. با تشکر

امین یکشنبه 5 آبان 1398 ساعت 10:52

سلام.خیلی ممنون واقعا سایتتون عالیه.

خواهش میکنم

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد