آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

تحلیل شرایط آب و هوای کشور طی 14 روز آینده


بررسی نقشه های هواشناسی نشان می دهد که طی هفته نخست شهریور ماه 98 کشور تحت تاثیر پرارتفاع جنب حاره ای واقع می باشد که با بیهنجاری مثبت ارتفاع تراز 500 هکتوپاسکال بر روی بخش های غربی - شمالی کشور نسبت به حد نرمال بلند مدت همراه ست. این الگو به دلیل جابجا شدت محور کمربند پرفشار جنب حاره به سمت شمال و غرب کشور بوده، در نتیجه این مناطق تحت تاثیر هوای گرم ناشی از این الگو می باشد. این در حالی ست که با عقب نشینی ضلع شرقی پرارتفاع بسمت غرب، هوای معتدل و خنک تری بر روی بخش های شمال شرقی، شرقی و مناطقی از ارتفاعات جنوبی زاگرس برقرار خواهد بود. 

از هفته دوم شهریور ماه با جابجایی و گسترش یک ناوه از ورتکس قطبی از پیراقطب روسیه و  واچرخندی پشته پر ارتفاع بر روی اروپا در سرتاسر غرب آسیا پدید فرارفت سرد (شمالی) سبب شکل گیری یک تراف کم ارتفاع و خنک از شمال روسیه به سمت عرض های جنوبی تر و کشیدگی فرود آن تا دریا کاسپین خواهد شد. رهاورد این شرایط عقب نشینی حدود شمالی توده هوای گرم و خشک پرارتفاع جنب حاره ای به موضعیت جنوبی تر می باشد. در نتیجه از میزان ارتفاع تراز میانی جو بر روی منطقه قفقاز، شرق دریا سیاه، شمال غرب و غرب ایران کاسته خواهد شد، رهاورد این الگوی مذکور، حضور هوای خنک بر روی شمال شرق، ارتفاعات شرقی البرز و کاهش دما در نوار ساحلی دریا مازندران، شمال غرب و استان های مرتبط با رشته کوه البرز می باشد. 

الگوی نقشه های هواشناسی نشان می دهند که عمده بارندگی ها 14 روز آینده بر روی نوار شمالی کشور از شمالغرب، سواحل دریا مازندران به سمت شمال شرق و ارتفاعات رشته کوه البرز متمرکز می باشد. هسته بارندگی ها طی این مدت بر روی استان گیلان با محدوده بارندگی 50 الی 75 میلی متر در 2 هفته آتی می باشد.  

 طی دو هفته آینده، بر روی منطقه موسمی جنوب - جنوب شرق بارندگی های ناشی از پدیده همرفت بر روی بخش های مرکزی و جنوبی استان سیستان و بلوچستان، غرب و مرکز استان  کرمان، بخش های شرق و جنوب فارس و بخش های شمالی استان هرمزگان متمرکز خواهد بود که این بارش ها بشکل رگبارهای شدید، در برخی مناطق رعد و برق و نواحی مستعد با ریزش تگرگ همراه خواهد بود. 

مقادیر بارندگی پیش بینی شده 14 روز آینده بر روی استان های ساحلی دریا مازندران و ارتفاعات البرز کمتر از حد نرمال بلند مدت بوده که بیشترین مقادیر کاهش از آن استان گیلان به میزان 30 الی 35 میلی متر در 2 هفته آینده می باشددر طی این مدت از غرب به سمت بخش های شرقی سواحل دریا مازندران از شدت بیهنجاری منفی بارش کاسته خواهد شد. بطوری که بر روی نیمه شرقی استان گلستان و خراسان شمالی مقادیر بارش های پیش بینی شده نرمال با گرایش به کمی بیش از حد نرمال خواهد بود. بارش ها بر روی منطقه شمال غرب کشور عمدتاً در حد نرمال بلند مدت پیش بینی می شود. 

در منطقه موسمی جنوب - جنوب شرق کشور بارندگی ها عمدتاً در محدوده هنجار بلند مدت می باشد و تنها در بخش های جنوبغربی تا شمال هرمزگان بین 2.5 تا 5 میلی متر گرایش به کاهش را نشان می دهد. 

در طی 14 روز آینده میانگین دما هوا در استان های واقع در غرب، جنوب غرب، مرکز، میانه جنوب و جنوب شرق کشور گرمتر از حد نرمال بلند مدت ست. لذا استان های کردستان، کرمانشاه، ایلام، همدان، لرستان، مرکزی، قم، اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، یزد، فارس، کرمان و سیستان و بلوچستان میانگین دما هوا گرمتر از حد نرمال بلند مدت بوده،  این در حالی ست که استان های واقع در شمال شرق، میانه شرق، ارتفاعات البرز مرکزی تا شرقی و نوار جنوبی کشور شامل استان های خراسان شمالی، رضوی ، جنوبی، نیمه شرقی استان سمنان، ارتفاعات البرز مرتبط با استان های البرز، تهران، مازندران و سمنان، ارتفاعات واقع در دامنه های جنوبی  زاگرس همچون مرتفعات یزد، کرمان، نوار ساحلی جنوب کشور شامل جنوب خوزستان (شمال خلیج فارس)، کهکیلویه و بویراحمد، بوشهر، جنوب فارس، سواحل هرمزگان و سیستان و بلوچستان  با هوای خنک تر از حد نرمالی در این مدت مواجه خواهند بود. 

در هفته نخست شهریور ماه هوای گرمتر نسبت به نرمال بلند مدت بر روی شمال غرب، غرب، جنوب غرب، مرکز به سمت جنوب شرق و هوای خنکتر از نرمال بر روی شمال شرق تا میانه شرق، ارتفاعات مرکزی تا شرقی البرز، ارتفاعات بر روی دامنه های جنوبی زاگرس و نوار جنوبی کشور متمرکز می باشد.

با نفوذ هوای خنک شمالی طی هفته دوم شهریور ماه از شدت گرمای هوا بر روی نیمه شمالی کاسته سته و هوای خنک تر از حد نرمال بر روی نیمه شمالی - شرقی کشور متمرکز خواهد بود. بیشترین میزان آنومالی منفی دما از آن شمال شرق و دامنه های البرز شرقی با بیش از 3 درجه سلسیوس کمتر از حد نرمال پیش بینی می شود. این در حالی ست  بر روی نیمه جنوبی کشور هوای گرم بطور نسبی نسبت به هفته نخست شهریور ماه تشدید می گردد و هوای گرمتر از حد نرمال بلند مدت از بخش های غربی، مرکز به سمت جنوب و جنوب شرق کشور گسترش خواهد داشت. بیشترین میزان ناهنجاری گرما بر روی نواحی از استان اصفهان، یزد، فارس و کرمان با بیش از 3+ درجه سلسیوس گرمتر از نرمال مورد انتظار خواهد بود.

در نوار جنوبی کشور متوسط دما هوا در هفته نخست شهریور ماه عموماً در محدوده هنجاری در برخی از مناطق از جمله بوشهر، کهکیلویه و بویراحمد، غرب فارس، جنوب و شرق هرمزگان گرایش به کمتر از حد نرمال بلند مدت پیش بینی می شود. 

نظرات 6 + ارسال نظر
امین شنبه 2 شهریور 1398 ساعت 14:25

سلام.آیا آتش سوزی جنگل آمازون واقعا در شدت گرفتن تغییر اقلیم و شکوفه دهی پاییزه درختان و گرم شدن زمستان تاثیر محسوس داره؟؟؟؟درخت سیب حیاط ما الان یه شکل عجیب دچار شکوفه دهی شده.زمستانهای ما گرمتر شدن.آیا این آتش روزی آمازون بیسابقه بود؟؟؟

با سلام پستی در خصوص آتشسوزی های جنگل های آمازون در حال تهیه هست که به درخواست دوستان منتشر خواهد شد.

محمد شنبه 2 شهریور 1398 ساعت 08:23 http://Iranclimate. Ir

سلام بارندگی غرب کشور کی آغاز می‌شود با تشکر

با سلام بارندگی ها پاییزه و نیمه شمالی زاگرس از مهر ماه آغاز خواهد شد.

علیرضا جمعه 1 شهریور 1398 ساعت 23:31

با سلام و عرض ادب
با توجه به پیشبینی صادر شده کمپانی معروف اکیو ودر دکتر شهبازی گرانقدر و پیشبینی هوای مرطوب و بارانی حوزه بالکان به نظر بی نظمی های در شاخص ها دیده میشه احتمال داره به یکباره شاهد تغییرات ناگهانی باشیم یا این گذر فصل است و پیشبینی ها تقریبا محقق میشه؟
یه سوال دیگه اگر ممکنه در خصوص وقفه های بارشی در پاییز امکانش هست بگید که این وقفه ها به خصوص در دامنه های البرز جنوبی چقدر هست داریم منظورم بیش از 10 روز و طولانی مدت؟ ؟
لطفا اگر میشه پیشبینی نهایی و نظر ارزشمندتون رو در خصوص پاییز ارائه دهید بی صبرانه منتظر هستیم چون خیلیا سوال میکنن
با سپاس فراوان.

با سلام

هیچ چیز قطعی نیست و همیشه امکان تغییر وجود داره ...
بارندگی ها تا اوایل زمستون بر روی دامنه های البرز مناسب خواهد بود و وقفه ها اونطور نیست که با کسری بارندگی ها در مقادیر کل همراه باشن.
در مورد پیش بینی پاییز هم یکم صبر کند تا روزهای آینده آپدیت نهایی صادر خواهد شد...

احمد جمعه 1 شهریور 1398 ساعت 22:59

سلام
چرا از آمازون که داره میسوزه هیچ پستی نمیزارید؟ میگن گرمایش جهانی شدت خواهد گرفت

سلام کوتاهی ما رو ببخشید ...

امین جمعه 1 شهریور 1398 ساعت 21:41

سلام.آیا احتمال تداوم الینو مودوکی تا زمستان هست تا باعث تداوم ترسالی بشه؟؟؟

سلام

خیال شما رو راحت کنم ...
شمال غرب امسال وضعیت بارندگی ش خوبه به غیر از اردبیل که بیشتر سمت گیلان هست ممکن اون مناطق بارش هاش کمتر از آذربایجان غربی و شرقی بشه و مناطق دیگه خوب هستند.

رضا جمعه 1 شهریور 1398 ساعت 18:34

سلام بارشهای تهران بصورت گسترده ازکی شروع میشه

سلام
ممکن از اواخر شهریور و با احتمال بیشتر طی مهر ماه بارندگی های مطابق تقویم و شاید قدری زودتر آغاز بشه ....

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد