آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

آژانس آب و هوای ایران

مرکز پیش بینی تخصصی آب و هوا

تحلیل جامع سینوپتیک اردیبهشت ماه 1395؛ مینودشت استان گلستان با 95.2 میلی متر بالاترین میزان بارش / خشکسالی ها تداوم دارند.



نقشه های معرف نابهنجاری ارتفاع تراز 500 هکتوپاسکال نشانگر وجود ارتفاع بالاتر از سطح نرمال بر روی غالب نواحی کشور می باشد، بطوری که بر روی نیمه شمالی و مرکز کشور این نابهنجاری تا 40+ ژئوپتانسیل متر بالغ می گردد. بر روی شرق شبه جزیره عربستان و جنوب خلیج فارس مرکز الگوی گردش نابهنجار چرخندی دیده می شود. بطوری که در نواحی شرق شبه جزیره، خلیج فارس، عمان و شمال دریا عرب محدوده نابهنجاری ارتفاع تراز 500 هکتوپاسکال رنج (1± ژئوپتانسیل متر) استقرار داشته ست.


از نظر وضعیت الگوی سطح زمین به طور کل در سطح کشور متوسط فشار سطح دریا رنج  (1± هکتوپاسکال) را نشان می دهد. 


الگوی نابهنجاری مثبت ارتفاع تراز 500 هکتوپاسکال و نرمال متوسط فشار سطح دریا نشان دهنده وضعیت نرمال و کمتر از نرمال فعالیت سامانه های بارش زا در سطح کشور طی اریبهشت ماه 1395 محسوب می گردد



بررسی ها نشان می دهد که بارش اردیبهشت ماه سال جاری درکل کشور پایین تر از حد طبیعی (میانگین بلند مد ت این ماه) بوده، بطوریکه بارش کل کشور به 64 درصد میانگین بلندمدت آن در این ماه رسید و به عبارتی با 36 درصد کاهش همراه بود. در بین ایستگا ه های پایش بارندگی، ایستگاه مینودشت (سازمان هواشناسی) در استان گلستان با ثبت 95.2 میلی متر بارش، بیشترین  مجموع بارندگی این ماه را داشته است.این درحالیست که همه استانهای کشور با کمبود بارش نسبت به بلندمدت خود روبرو بوده اند و نوار جنوبی کشور هیچ بارشی دریافت نکرده است.


همچنین در اردیبهشت ماه سال جاری افزایش دما نسبت به حالت طبیعی در کل کشور دیده می شود که بر این اساس به طور میانگین، کشور دمایی حدود 1.6 درجه گرمتر از دوره مشابه در بلند مدت را تجربه نموده است.


بررسی خشکسالی های کوتا ه مدت حکایت از گسترش نسبی خشکسالی خفیف تا متوسط در کل کشور دارد. این درحالیست که بررسی این پدیده در بازه های زمانی بلند مدت منتهی به پایان اردیبهشت 1395 مؤید تداوم خشکسالی های انباشته بعضاً با شدت بیشتردر بیش از نیمی از مناطق کشور می باشد.


رخداد پدیده گرد و خاک در اردیبهشت ما ه 95 خوشبختانه حکایت از کاهش تعداد روز و وسعت این پدیده در استان های کشوردر مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته و کاهش شدت و گستره ی آن نسبت به بلند مدت دارد.


برای دریافت فایل کامل ماهنامه مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران اینجا را کلیک نمائید.



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد